Lær Reiki healing / Meditation
Meditation

Hvad er meditation
?
Det er mange svar på. Gennem årtusinder har alle verdens folk forfinet meditative metoder, der som oftest har har haft som mål at nærme sig Gud eller deres egen indre natur.
 
Hvad er målet med meditation? Der er måske et bedre spørgsmål, for spørgsmålet peger i retning af aktiv praksis. Du lærer nemlig ikke hvad meditation er, før du selv mediterer.
 
Love each moment
Hvis der er ét overordnet mål med meditation er det at leve et liv i fred - med din krop, med dig selv og med dine omgivelser. Meditation er så fin en vej, for med meditation træner du dig selv i at stoppe op og blive opmærksom på, hvordan livet påvirker dig, og du påvirker livet.
  
Metoden er singlemindedness
Ordspillet har mange meninger, men fælles for dem er at stoppe og mærke, hvor du er, hvad du er, hvor du kommer fra, og hvor du uundgåeligt vil vende tilbage til, om ikke andet, når du går bort. 

Meditation er for mig en rejse ud i både personlig udvikling og personlig afvikling. Det er også ligevægtspunktet, hvor du er uden træk fra hverken ydre- og indre påvirkninger. The One Point er dér, hvor du er, og samtidig ikke er.
 
 
Mange mål, mange metoder
Den bedste meditative metode er den, der bringer dig tættest på dit mål, om det er evnen til at stoppe og og være (i) nuet, kontrol af dine følelser, tilfredshed i livet, selvindsigt, kærlighed eller enhedsoplevelsen. Husk, at du ikke behøver skynde dig, for det er ikke målet, men de sundhedsmæssige, relationelle og spirituelle kvaliter du beriges af mens og efter du mediterer, der er den egentlige gave. Fælles for alle typer meditation er, at de tager udgangspunkt i dig.

Øvelse gør mester
Vil du gerne mestre livet, er du nødt til at øve dig. Vil du gerne blive god til at agerer og reagerer ud fra en meditativ sindstilstand, bliver du nødt til mestre dine jeg'er (krop, temperament, sindstilstand, reaktionsmønstre m.v.), så det er ud fra stilhed og fred, at du tænker, føler og handler.
 
Jeg anbefaler meditationslærer Giovanni Dienstmanns bog Practical Meditation (på engelsk). I bogen beskriver Giovanni forskellige typer meditation, deres formål og styrker. Tekst, layout og indhold har en høj kvalitet. Det er tydeligt, at Giovanni er en erfaren lærer. 
 
Juri Christensen | Roskilde  | Tlf.: 41850208